Öar är en ide jag haft länge, problemet var att få till vattnet. Eftersom jag bor på en ö, så funderade jag på vad det innebär.
Jag byggde öar i 3D program där man kan simulera olika material, med olika egenskaper. Det verkade svårt att lösa det där med genomskinligheten. Lösningen på problemet blev epoxy-harts, som idag är hanterbart utan vacum-apparatur.
Beställde TRD-50, som verkade passa. Dom första gjutningarna, blev ett misslyckande pga. att TRD är så lättflytande, så minsta hål i formen, ( 0,1 mm ) gör att det sakta läcker ut under 7 timmars härdning. Medveten om detta lyckades nästa försök
Epoxiharts TRD 50 Excellence
Ett lättflytande resin som genom sin låga viskositet både får lätt att hitta detaljerna i en gjutform och även lättare släpper ifrån sig luftbubblor som uppstått under blandningen. TRD har hög transparens och mycket god UV-beständighet.
TRD 50 är ett epoxy som passar utmärkt för gjutning. Epoxy resin används också ofta i smyckestillverkning som lack eller för att skapa en illusion av glas/glasyr.
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram